May 30, 2021

HOE MEER VERTROUWEN ACHTER HET STUUR TE WORDEN

By Huub Heeringa

Kies zorgvuldig met wie u rijdt: Als u gestrest raakt achter het stuur, moet u vermijden om te rijden met iemand die u nerveuzer maakt achter het stuur. Als u naast iemand rijdt die kalm en ontspannen is, wordt u meer ontspannen.

Trui als je overweldigd raakt: er is niets mis mee om aan de kant van de weg te rijden als je wordt geconfronteerd met een situatie die je overdreven angstig maakt. Hierdoor kun je kalmeren, diep ademhalen en je actieplan uitwerken.

Oefening baart kunst: hoe vaker u rijdt, hoe meer unieke scenario’s u tegenkomt. Als u deze situaties een paar keer met succes hebt aangepakt, wordt u comfortabeler en uiteindelijk een zelfverzekerder bestuurder.

Rijd onder alle omstandigheden: het is belangrijk om in alle weersomstandigheden en op elk terrein te oefenen om uw zelfvertrouwen te vergroten wanneer de wegen gevaarlijker zijn.

Rijd naar nieuwe plaatsen: als u altijd dezelfde route rijdt, wordt u waarschijnlijk nerveus wanneer u op onbekend terrein rijdt. Breng elk weekend tijd door met het rijden in een onbekend gebied.

www.hallorijbewijs.nl